wtorek, 9 lutego 2010

Warzywa na patelnię z mielonym mięsem

W zimie w moim domu królują mrożone warzywa. Są idealne do komponowania z innymi posiłkami ale też np. moje ulubione warzywa na patelnię ( Hortexu) nadają się jako oddzielne danie. Ja zaszalałam i dadałam do nich
 resztkę mielonego mięsa które zostało mi po innym daniu ( z sosem pomidorowym) masa mięsna nie powinna być rzadka.
1 opakowanie warzyw  na patelnię z lubczykiem
1 opakowanie warzyw na patelnię bez dodatkowej przyprawy.
1 opakowanie fasoli czerwonej odsączonej z zalewy
Często mieszam te dwie mrożonki bo w jednej mam brokuły a w drugiej kalafiora i inne warzywa także się uzupełniają. Podsmażyłam to na maleńkiej ilości oliwy z oliwek, mięso już miałam usmażone. Wymieszałam warzywa z mięsem, dołożyłam fasolę, doprawiłam lubczykiem- miód na mój brzuszek. Napewno jest to danie szybkie a i wygodne bo dla dzieci wystarczy( w zależności od stopnia tolerancji dziecka na warzywa) dodać makaron i uzupełnić warzywami które dziecko lubi.

1 komentarz:

  1. Super!
    Właśnie szukałam,co dodać do "warzyw na patelnie" :)

    OdpowiedzUsuń